Valjaonica aluminijuma iz Sevojna ostvaruje predviđenu proizvodnju

Uporedi smeštaj

"Impol Seval"- "Valjaonica aluminijuma Sevojno" ispuniće do kraja godine planiranu proizvodnju od 61.900 tona aluminijuma, što je 2% manje od prošlogodišnje rekordne proizvodnje u istoriji fabrike, rekao je direktor "Valjaonice" Ninko Tešić na jučerašnjoj (27. oktobar 2009. godine) proslavi 34 godine poslovanja te fabrike. On je istakao da se fabrika na početku ove godine suočilla sa smanjenom potražnjom njenih proizvoda od 22% i da je "Impol Seval" među prvim preduzećima u Srbiji osetio svetsku ekonomsku krizu na koju je pravovremeno delovano programom mera.

Tešić je rekao da je fabrika uprkos krizi uspela da uloži više od 3 mil EUR u opremanje pogona livnice za proizvodnju trupaca za presovanje, nabavku krana, modernizaciju peći i druge investicije.

U "Valjaonici aluminijuma Sevojno" trenutno radi 706 radnika, nije bilo otpuštanja već su primljena 34 radnika, a prosečna zarada iznosi 39.741 dinara.

Fabrika najviše izvozi u Italiju i Nemačku, a od početka tenderske privatizacije kada je valjaonicu preuzeo "Impol" iz Slovenske Bistrice u nju je ulozzeno 40 mil EUR.

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: