VIDOVDANSKA IZLOŽBA ĆILIMA

Uporedi smeštaj

Na Vidovdan, u nedelju 28.juna u zlatiborskom selu Kriva Reka biće otvorena je Vidovdanska izložba ćilima, koja će za posetioce trajati sedam dana.

U posebno za ovu priliku lepo uređenoj sali Doma kulture u Krivoj Reci brojne zvanice uživale su u radovima umetnica ćilima i serdžada iz zlatiborskih sela Krive Reke, Mačkata i Šljivovice.
U bogatom nasleđu srpskog naroda ćilimi se izdvajaju po lepoti, maštovitosti i trajnosti. Odlikuju ih zanimljive šare, prefinjen izbor i kombinacija boja, besprekorno tkanje i vuna odličnog kvaliteta.

Nastavnice Osnovne škole ,,Milivoje Borović'' iz Mačkata pokušale su da obnove sećanje na ovaj zaboravljeni zanat. One su sakupile veliki broj ručnih radova, aranžirali ih i prikazali u njihovom punom sjaju.

Izložbu je otvorio direktor Turističke organizacije ,,Zlatibor'', Arsen Đurić, istakavši nadu da će se ova tradicija nastaviti i narednih godina. U kulturno-umetničkom programu učestvovale su pevačke grupe, KUD ,,Zlatibor'', duvački orkestar, kao i učenici Osnovne škole u Krivoj Reci.

Organizator ove manifestacije je Osnovna škola „Milivoje Borović“, Mačkat, u saradnji sa Turističkom organizacijom ,,Zlatibor'' i opštinom Čajetina.
Postavka ćilima bila je izložbeno-prodajnog karaktera.

 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Mesto: