Za prvomajske praznike zabavni park na Obudovici

Uporedi smeštaj

Vršilac dužnosti generalnog direktora „Skijališta Srbije“ Nebojša Skorić najavio je nastavak veštačkog osnežavanja planina u Srbiji u ovoj godini. "U toku ove godine prioritet će biti osnežavanje staza Duboka 1 i Duboka 2 i Karaman na Kopaoniku", rekao je on prilikom predstavljanja plana rada za ovu godinu u Vladi Srbije i dodao da će sistem za veštačko osnežavanje ove godine biti instaliran i na Staroj planini i na zlatiborskom Torniku...

Skorić je najavio da početkom marta očekuje puštanje u rad nove četvorosedne žičare na Gobelji na Kopaoniku, čiji je kapacitet 2.400 skijaša na sat.

Planirano je da se skijališta Srbije unaprede kako ne bi bila prepoznatljiva samo po zimskoj turističkoj sezoni, već da turistička sezona traje čitave godine. Zbog toga počinje prva faza izgradnje zabavnog zimsko-letnjeg parka na Zlatiboru na brdu Obudovici, rekao je Skorić. Kako je precizirao, planirano je da za prvomajske praznike bude pušten u rad "zabavni park na sedam hektara koji će imati sadržaj po ugledu na najpoznatije evropske turističke centre".

Sadržaji u tom parku će moći da se koriste tokom cele godine, poput skijanja na plastičnim stazama tokom leta, sankanja na tjubing trakama, vožnje boba, adrenalin parkova, a biće izgrađeno klizalište, kao i mali sistem za veštačko osnežavanje.

Plan je da se sa izgradnjom takvih sadražaja nastavi i na Kopaoniku i Staroj planini.

Skorić je rekao da će se u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i lokalnim samoupravama na svim planinama nastaviti sa bazičnim infrastrukturnim radovima koji se tiču uređenja putne mreže, vodovoda i regulacije otpadnih voda.

On je istakao da je "za nepunih mesec dana, koliko traje špic zimske turističke sezone, registrovano oko 50.000 turista na skijalištima koji su kupili ski-pas", dodavši da do kraja sezone očekuje da rezultati "daleko prevaziđu" one iz prethodnih godina.

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: