Završen 33. dečji košarkaški kamp na Zlatiboru

Uporedi smeštaj

Državni sekretar u Ministarstvu za dijasporu Miodrag Jakšić rekao je da je to ministarstvo podržalo rad više od 20 kampova namenjenih deci i omladini koji se ovog leta održavaju u Srbiji i na koje dolazi veliki broj građana Srbije iz dijaspore, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Na Zlatiboru je u sredu zatvoren ovogodišnji, 33. po redu, košarkaški kamp "Profesor Aleksandar Nikolić", na kojem je učestvovalo više od 400 dece iz dijaspore.

Jakšić je istakao da duga tradicija kampa "Profesor Aleksandar Nikolić" na Zlatiboru i njegov stručni potencijal, kao i uspeh velikog broja polaznika pokazuje ispravnost odluke da se u skladu sa mogućnostima pomognu ovakve manifestacije i programi i dodao da će Ministarstvo to činiti i u narednom periodu, putem javnih konkursa.

Košarkaški kamp na Zlatiboru održan je tokom jula i avgusta 2008. godine. Kamp je radio u četiri smene po deset dana, sa početkom tradicionalno od 28. juna, na Vidovdan.

Kamp radi po programu profesora Aleksandra Nikolića, čije ime i nosi. Gosti polaznika kampa i ovog leta bili su trenerska i igračka imena: Božidar Maljković, Željko Obradović, Bratislav Đordjević, Saša Đordjević i drugi.

Zatvaranju ovogodišnjeg kampa na Zlatiboru prisustvovao je i Radovan Isailović, referent za sport u Ministarstvu za dijasporu.

 

Povezani objekat: 

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: