Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na pripremama na Zlatiboru

Uporedi smeštaj

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doputovala je na Zlatibor, gde će obaviti prvi deo priprema za Evropsko prvenstvo, koje će se od 11. do 28. juna održati u Rumuniji i Mađarskoj. Predstojeći kontinentalni šampionat biće ujedno i kvalifikacioni za Olimpijske igre naredne godine, što je šansa za ostvarenje sna i pre četiri godine zacrtanog cilja najboljih srpskih košarkašica.

Pripreme je započelo 14 igračica: Tamara Radočaj, Aleksandra Crvendakić, Kristina Topuzović, Nevena Jovanović, Sanja Mandić, Danijel Pejdž, Jefimija Karakašević, Saša Čađo, Aleksandra Stanaćev, Milica Dabović, Dajana Butulija, Ana Dabović, Biljana Stjepanović i Jovana Vukoje, dok će se kasnije priključiti Sara Krnjić, Tijana Ajduković, Jelena Milovanović i Jelena Maksimović.

Naše reprezentativke će na Zlatiboru odigrati i dve kontrolne utakmice protiv selekcije Crne Gore, koje su zakazane za 6. i 8. maj.

U našem taboru, kao i među ljubiteljima košarke u našoj zemlji, svakako da ima razloga za optimizam kada je u pitanju plasman na predstojećem takmičenju. Izabranice selektorke, Marine Maljković, na prethodna dva velika takmičenja ostvarile su odlične rezultate: na kontinentalnom prvenstvu 2013. godine bile su četvrte, dok su na prošlogodišnjem Mundobasketu bile osme.

Podsećamo, na predstojećem Evropskom prvenstvu, naš nacionalni tim biće u grupi sa selekcijama Rusije, Letonije, Velike Britanije i Hrvatske. Sa Letonkama i Britankama imale su prilike da odmere snage i na prethodnom prvenstvu „starog kontinenta“.

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: