Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na pripremama na Zlatiboru

Uporedi smeštaj

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije na Zlatiboru će sprovesti novu fazu priprema za Evropski šampionat 2019. godine, čiji će biti domaćin. Ova pripremna etapa trajaće do 6. jula, a selektor Marina Maljković na put je povela 15 igračica.

Kako kaže strateg nacionalnog tima, cilj ovakvih okupljanja je „izgradnja novog identiteta“, s obzirom da je reprezentacija praktično na novom početku i da se u velikoj meri razlikuje od one koja je osvojila evropsko zlato 2015. i olimpijsku bronzu 2016. U timu više nisu Danijel Pejdž, Milica Dabović i Dajana Butulija. Zbog povreda ovu akciju propuštaju Tamara Radočaj i Tina Jovanović, opravdano su odsutne Ana Dabović i Tijana Ajduković, dok će po preporuci medicinskog tima Sonja Petrović i Jelena Milovanović biti na oporavku i neće trenirati sa ostatkom ekipe.

Na spisku su: Jelena Milovanović, Sonja Petrović, Nevena Jovanović, Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Sanja Mandić, Maja Škorić, Ivana Brajković, Aleksandra Stanaćev, Jovana Popović, Tijana Cukić, Aleksandra Račić i Ana Radović.

Po završetku priprema na Zlatiboru planiran je povratak u Beograd i nastavak rada do 11. jula, kada se putuju u Kinu.

Vesti i događaji: 

Kategorija: 

Aktivnost: 

Mesto: